Okulca Bir Olduk Yetimlere Kardeş Olduk Projemiz

Okulca Bir Olduk Yetimlere Kardeş Olduk Projemiz

Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH (İnsani Yardım Vakfı) arasında imzalanan bir anlaşma gereği yapılan, ülkemizde ve dünyanın 135 ülkesinde yetim,kimsesiz ve korumasız çocuklar yararına tüm dünya çocukları arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla yürütülen bu projeye MALTEPE ORHANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olarak destek vermek istedik. Projenin   çocuklarda yardımlaşma, insanî destek, insanlık ve ümmet bilincini oluşturmasına katkıda bulunacağı inancıyla böyle bir iyiliğe ve hayra vesile olmayı amaçladık. 

25.06.2016 871



Okulumuzda  2014 yılının mart ayında  başlatmış olduğumuz "HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR''  adlı projemizde gönüllü velilerimiz ve öğrencilerimizin yardımlarıyla  dünyanın çeşitli yerlerinden 26 yetim kardeşimize ulaşmış bulunmaktayız. Başlatmış olduğumuz bu projemizle Türkiye´den beş, Filistin´den altı, Mısır´dan üç, Suriye, Azerbaycan, Somali´den iki, Etiyopya ,Pakistan ve Sudan'dan ise  birer  yetimin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamış bulunuyoruz.


İhtiyaçlarını karşıladığımız yetimlere ait bilgiler elimize ulaştı ve  bunları sınıflarımızla paylaşarak okul panolarımıza da astık. Kendisine ulaştığımız yetimlerden bazıları Türkiye'den Yaren, Eminenur, Yusuf, Sevgi, Mısır'dan Abdullah, Aye, Ahmed, Somali'den Nurto ve Nafisa, Filistin'den Gina ve Leyar, Gazze'den Ahmed ve Pakistan'dan Laraib..


Projeden sorumlu hocalarımız Ayşe Betül KAYA ve Şahika BÖĞÜRCÜ hocalarımız, velileri ve öğrencileri projeyle ilgili olarak dağıtılan dilekçeler ve konferans salonundaki bir takım etkinliklerle bilgilendirerek,  projenin devamlılığını sağlamaktadırlar.  

Yetim projesi kapsamında destek gören yetimlerimizden Bosnalı ve Sudanlı kardeşlerimizi küçük bir etkinlikle okulumuzda ağırladık. Böylece öğrencilerimizin yapmış oldukları yardımın somut neticelerini görmelerini sağlayarak bu anlamdaki çalışmalarda daha fazla gönüllü olmalarını, ümmet bilinci ve insanî yardımın önemini kavramalarını hedefledik